Jannekes wereld

Alleen voor theeleuten

20 oktober 2013

De Theefabriek is een must voor theeleuten, zoals ik. Ik kom dan ook graag in de Theefabriek. Vanuit het zuiden moet je wel een stukje rijden. De Theefabriek vind je in Houwerzijl op het mooie Groninger platteland.

Je vindt er Nederland’s enige theemuseum, een theeschenkerij en een mooie theewinkel.

 In het theemuseum wordt uitleg gegeven over het maken van thee. Na een tour door het museum kun je in de gezellige theeschenkerij genieten van de lekkerste soorten thee. Er zijn wel 300 soorten om uit te kiezen! Of ga voor een complete tea met scones, muffins, sandwiches en ander lekkers. Wil je het helemaal goed doen? Boek dan een high tea in de klokkentoren. De Theefabriek is namelijk gehuisvest in een voormalige kerk.

Na een heerlijk kopje thee met lekkernijen vind ik het altijd leuk om tot slot nog een bezoekje te brengen aan de bijbehorende theewinkel. Je kunt hier de thee kopen die je net gedronken hebt, een thee-ei of een mooi theeservies, boeken over thee. 
Kortom: een gezellig winkeltje om in te snuustern.

De Theefabriek
Hoofdstraat 15-25
9973 PD Houwerzijl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.