Jannekes wereld

Snelle perziktiramisu

5 oktober 2013
perziktiramisu

Hier is nog een tiramisurecept. Een snelle perziktiramisu dit keer. Aan het verfrommelde recept kun je zien dat ik het geregeld maak. Altijd een schot in de roos, dit toetje: de combi perzik en witte chocolade is heel lekker!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 100 ml sterke koffie of espresso
  • 12 lange vingers
  • 1 blik halve perziken op siroop (410 g)
  • 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
  • 50 g witte chocolade

Schenk de koffie in een diep bord. Doop de lange vingers erin en leg deze per 3 stuks naast elkaar op een bordje. Vang de siroop van de perziken op en snijd de perziken in dunne plakjes. Verdeel de perziken over de lange vingers. Klop 3 eetlepels perzikensiroop met een garde door de mascarpone en verdeel het mascarponemengsel over de perziken.
Rasp de chocolade boven de tiramisu en serveer ze direct.

Je kunt de perziktiramisu 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Rasp er op de dag zelf de chocolade over.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.