Jannekes wereld

Kaastaart met tomaat en olijven

5 oktober 2013
Blank blackboard - quinoapap - recept

Wil je echt een keertje scoren op je verjaardag of een etentje? Maak dan deze simpele maar lekkere kaastaart met tomaat en olijven. Ik heb hem vaak gemaakt voor (verjaardags)etentjes en het was iedere keer weer een hit.  Het recept is als hoofdgerecht voor 4 personen. Snijd de taart in dunne puntjes en je hebt een perfect hapje voor je feestje.

Wat heb je nodig?

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 1 pakje MonChou pan en oven (200 g)
  • 200 g pittige kaas geraspt (bijv. Parrano)
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 bakjes cherrytomaten (a 250 g)
  • 75 gram groene olijven
  • quichevorm doorsnede ca. 26 cm, ingevet

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bladerdeeg laten ontdooien. Eieren loskloppen met MonChou en kaas. Quichevorm bekleden met bladerdeeg. Bodem inprikken met vork en bestrooien met paneermeel. Tomaatjes schoonmaken. Olijven en tomaatjes door kaasmengsel scheppen en in vorm schenken. Taart in ongeveer 30 minuten in midden van oven gaarbakken. Serveer je de kaastaart als hoofdgerecht? Maak er dan een gemengde groene salade en balsamicodressing bij.

Bereidingstijd: 15 minuten en daarna nog een halfuurtje in de oven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.