Jannekes wereld

Cathedrale d’images

3 oktober 2013
cathedrale-images-carrieres-de-lumieres

De Val d’Enfer (Vallei van de Hel) ligt aan de D27 ten noorden van Les Baux-de-Provence. In 1882 ondekte een mineraloog hier een delfstof die hij naar het plaatsje vernoemde: bauxiet. In de oude groeve is nu Cathedrale d’Images ingericht.

Een bezoek aan de Cathedrale d’Images is een belevenis die ik niet graag had willen missen. Cathedrale d’Images is een natuurlijk theater. Op de witte kalkstenen muren maar ook op het plafond en de vloer worden film en foto’s geprojecteerd. Je krijgt als bezoeker de indruk dat je zelf in de afbeelding staat. De projectie van de beelden wordt begeleid door meeslepende muziek zodat het een bijzondere audiovisuele belevenis wordt.

Ieder jaar draait er een nieuwe voorstelling. De show die wij in de zomer van 2010 zagen was Australia. Het is onze wens om zelf eens down under te gaan maar de show liet ons al even 30 minuten in deze waan. Omdat het een doorlopende voorstelling is hebben wij de film een aantal keren gezien en iedere keer vanuit een ander perspectief. Ben je een keer in de buurt van Les Baux, mis dan zeker de voorstelling in Cathedrale d’Images niet. Je zou zelfs alleen hiervoor al naar de Provence op vakantie gaan!

Tegenwoordig heet het Carrières de Lumières maar vind je dit theater nog altijd aan de Route de Maillane in Les Baux-de-Provence.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.