Jannekes wereld

Herfstfruittiramisu

29 september 2013
hollandse erwtensoep

Van tiramisu word ik altijd blij. Niet zo gek, want tiramisu betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij. De originele tiramisu bestaat uit biscuit, cacao, mascarpone, sterke afgekoelde koffie met marsalawijn en ei. Maar je kunt ook eindeloos variëren.

En dat doen we graag binnen mijn familie en is tiramisu haast niet meer weg te denken als dessert bij verjaardagsetentjes. Gisteren vierden we de 10e verjaardag van Noor. Deze keer kwam het befaamde toetje als herfstfruittiramisu op tafel, één van de lekkerste variaties die ik ooit at.

herfstfruittiramisuJe hebt nodig voor 4 personen:

  • 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 175 ml vers sap appel-peer-framboos (fles 500 ml)
  • 12 lange vingers (koek, pak 175 g)
  • 1 bakje bramen (150 g)
  • 1 bakje blauwe bessen (150 g)
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 1 el cacaopoeder
  • schaal (ca. 15 x 20 cm)

Zo maak je het:

Klop de mascarpone met de basterdsuiker en 50 ml vruchtensap luchtig met een mixer. Bestrijk de bodem van de schaal met de helft van het mascarponemengsel. Schenk de rest van het sap in een diep bord. Wentel de lange vingers één voor één door het sap en leg ze naast elkaar op het mascarponemengsel. Druk een beetje aan. Bestrijk met de rest van de mascarpone en verdeel de bramen en de bessen erover. Klop de slagroom half stijf en bestrijk het fruit ermee. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi de bovenkant van de tiramisu vlak voor serveren met cacao.

Je kunt de herfstfruittiramisu ’s ochtends al maken. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast en bestrooi vlak voor serveren met cacao. In 25 minuten gemaakt, maar je moet nog eens 120 minuten wachten voordat je er van kunt smullen.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie:
energie: 275 kcal / eiwit:5 g / vet:19 g / koolhydraten:21 g

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.