Jannekes wereld

Poncha

18 september 2013

Poncha is naast de Madeira wijn denk ik wel het meest gedronken drankje op het eiland. Lokaal kan er misschien verschil zitten in het recept. In basis bestaat poncha uit honing, rum van suikerriet en citroensap. Poncha kun je zowel warm als koud drinken.

Het is een welverdiende beloning na een dag wandelen, werken of wanneer dan ook. Ook als je niet al te fit bent, kan een glaasje Poncha je er bovenop helpen! Poncha is buitengewoon populair onder de locals. Het smaakt echt heerlijk en als je niet oppast drink je zo heel wat glaasjes weg. En het is ook nog eens goedkoop. Voor niet meer dan € 2,00 uur heb je al een glaasje. Als je wilt kun je je dus voor weinig een stuk in de kraag drinken. Gelukkig was er in de koffer nog ruimte voor een fles, zodat we nu thuis van een glaasje kunnen genieten.

Overigens heb ik me laten vertellen dat Poncha vooral een mannendrankje is. Vrouwen zich liever wagen aan een glaasje Nikita dat bestaat uit bier, vanille ijs, ananassap en/of stukjes verse ananas.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.