Jannekes wereld

Eataly – Italiaanse kookboeken

25 augustus 2013

„In Italië kunnen we jammer genoeg al lange tijd niet meer goed eten”,zei Ilaria Borletti Buitoni, de Italiaanse onderminister van Cultuur, in mei 2013. Met haar uitspraken haalde ze de woede van de Italiaanse chef-koks op de hals… Italië en eten. Over Eataly valt altijd wel iets te vertellen. Dat er veel over te vertellen is ook af te lezen aan de hoeveelheid Italiaanse kookboeken. Eetlezen kan net zo plezier zijn. Zeker met (kook)boeken zoals deze:

 • Delizia – John Dickie
  Historicus en Italiakenner John Dickie neemt je mee op een fascinerende reis langs de geuren en smaken van de Italiaanse steden.
 • Made in Italy – Giorgio Locatelli
  Chef-kok Locatelli combineert oude familieverhalen en -recepten met de eigentijdse, onmisbare gerechten uit zijn veelgeprezen Londense restaurant.
 • Heimwee naar Bella Italia – Onno Kleyn
  Een lees-, doe- en genietboek met klassieke en minder klassieke recepten.
 • Smakelijk Italië – Sophie Cambridge en Jo Glynn
  Dit boek heb ik zelf! Een aanrader: de recepten komen uit alle regioni van Italië en zijn gemakkelijk te bereiden. Met veel achtergrondinformatie en mooie foto’s.
 • Jamie’s Italy – Jamie Oliver
  Italië is altijd een inspiratiebron geweest voor Jamie Oliver. Hij droomde er dan ook van om ooit het hele land door te kunnen reizen op zoek naar de essentie van de Italiaanse keuken. Jamie’s Italië is een verslag van zijn reis met meer dan 120 nieuwe recepten. De tour van Jamie is ook opgenomen voor televisie en een plezier om te kijken. Jamie’s Italy is een van mijn favoriete kookboeken.
 • Al dente – William Black
  William Black schrijft over zijn reizen in Italië, op zoek naar de oorsprong van de Italiaanse keuken. Hij verbindt eetgewoonten en traditionele gerechten met verhalen uit de (culturele) geschiedenis van de betreffende plaats of streek.
 • Cacciucco – Joost Overhoff

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.