Jannekes wereld

Witte bonensalade met citroen en koriander

15 augustus 2013
pesto alla rucola eten recepten jannekeswereld

Op zoek naar andere recepten voor een lekkere maaltijdsalade kwam ik het recept voor deze witte bonensalade tegen. Lekker én gezond!

Je hebt nodig (voor 2 personen):

  • 1 à 2 kleine blikken witte bonen, limabonen of reuze bonen
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels olie
  • halve theelepel gemalen komijn (djinten)
  • halve theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 6 takjes koriander
  • 250 gram kerstomaatjes
  • eventueel (ijsberg)slabladen

Laat de bonen uitlekken. Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de citroen uit. Maak de ui en bleekselderij schoon. Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in smalle reepjes. Maak een dressing van citroensap, de olie, de komijn en de koriander, wat peper en zout en eventueel een mespunt suiker. Meng de dressing, de ui en bleekselderij door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.

Was de koriander en de tomaatjes. Snijd de koriander fijn en halveer de tomaatjes. Meng de groenten door de bonen.
(Eventueel: bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de witte bonensalade er op).

Ik gebruik voor dit gerecht limabonen en omdat ik lui ben, laat ik de slabladen achterwege!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.