Jannekes wereld

Waar was ik op 15 augustus 2012?

15 augustus 2013
south stack angelsey wales

Heb jij dat ook? Dat je terugdenkt aan wat je op een bepaalde dag een jaar of langer geleden hebt gedaan? Vandaag vroeg ik me af waar ik was op 15 augustus 2012. In Wales!

Een warme dag met aan het eind van de ochtend regen. We gaan naar Anglesey en rijden naar het uiterste punt: South Stack op Holy Island.

Deze regels lees ik terug in mijn reisdagboek. Voor ik het weet ben ik weer terug….
Anglesey is het grootste eiland van Wales. South Stack is het uiterste puntje van Holy Island. Bij het visitor centre van RSPB kopen we kaartjes voor het bezoek aan de vuurtoren. Als we onze windjacks aantrekken, begint het te regenen. Nog voordat we aan de 400 treden naar beneden zijn begonnen, zijn we al behoorlijk nat. Rechtsomkeert terug naar het visitor centre om op te drogen en voor koffie met caramel cake. Het regent nog altijd al als we een nieuwe poging wagen.

Al snel moeten de capuchons op en zijn we lekker nat als we beneden bij de vuurtoren aan komen. In de vuurtoren is een klein museum over de geschiedenis en krijgen we een rondleiding waarbij we op de omloop mogen komen. Het is de wandeling dubbel en dwars waard. Na de rondleiding gaan we de 400 treden weer omhoog. Klam en nat belonen we ons met een lunch in het visitor centre: sweet potato and leek soup met een broodje, waarvan de laatste volgens Bas 8 dagen oud is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.