Jannekes wereld

Pêches au vin blanc

11 augustus 2013

Het mooie van zomer is dat er volop perziken (en nectarines) te verkrijgen zijn. De perzik is, denk ik toch wel mijn favoriete fruitsoort. Met een beetje witte wijn en suiker maak je in een handomdraai een lekker nagerecht: pêches au vin blanc (perziken in witte wijn).

Wat heb je nodig?

  • perziken (wit of geel) of nectarines (je rekent 1 perzik per persoon)
  • witte wijn
  • suiker

Schil de pêches. Dat kan koud, maar het gaat gemakkelijker als je ze even in kokend water houdt. Schillen en trek ze van de pit. Dat gaat het best door met een mes een insnijding rondom te maken (dus alsof je ze doorsnijdt, wat niet kan door de pit). Dan pak je de twee delen en draait. In ieder geval houd je dan een helft zonder en een helft met pit over, waarna het klusje makkelijk geklaard is. Snijd het vruchtvlees in plakjes, doe ze in een kom of op een bord. Strooi er suiker over plus een scheutje wijn en meteen opeten. Smullen maar!! Dit was ons favoriete vakantietoetje.

Met dank aan Onno Kleyn (reiskookboek Frankrijk)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.