Jannekes wereld

Galleria dell’ Accademia

4 mei 2013

Een van de must-sees in Firenze (Florence) is David. Ongetwijfeld het meest bekende beeldhouwwerk ter wereld. En wellicht ook het beroemdste van Michelangelo Buonarroti. Michelangelo maakte het beeld tussen 1501-1504. Lange tijd stond het beeld op Piazza delle Signoria. Om het beeld beter te conserveren is het beeld sinds 1873 is gehuisvest naar Galleria dell ‘ Accademia. In 1910 werd een kopie van David op zijn oorspronkelijke plaats op Piazza delle Signoria gezet. David is hier vandaag de dag nog altijd te bewonderen.

De echte David vind je dus in Galleria dell’ Accademia. Het is één van de populairste musea van de stad en kent – vanwege David – hoge bezoekersaantallen en daardoor ook vaak lange wachtrijen. Het is dan ook verstandig, als je het museum wilt bezoeken, je vooraf kaarten reserveert of online koopt.

Andere must-sees in Galleria dell’ Accademia zijn:

  • Michelangelo’s David and Prisoners
  • Giambologna’s Rape of the Sabines (Sabijnse Maagdenroof)
  • Botticelli’s Madonna and Child and Madonna of the Sea

Galleria dell’Accademia | Via Ricasoli 58-60 | Firenze

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.