Jannekes wereld

De kerk van Leegkerk

7 april 2013
leegkerk groningen kerk

Al bijna zes jaar woon ik aan de noordwestkant van de stad Groningen. Als ik mijn straat uitloop kijk ik uit over de landerijen van Leegkerk. Als ik linksom de Noodweg (of rechtsom via de Zijlvesterweg) een stuk oploop en vervolgens oversteek, kom ik in Leegkerk. Ongerept en het is te hopen dat eventuele stadsuitbreiding dit mooie stukje links laat liggen. Een rondje Leegkerk wandel ik toch zeker een paar keer in de maand en zomers vaak meerdere keren per week.

 

Leegkerk. Het is niet meer dan een handvol boerderijen verspreid in een wijd landschap. En er is een kerk. Op al mijn wandelingen was nooit de kerk open. De nieuwsgierigheid werd groot toen ergens vorige jaar een bord bij de kerk werd geplaatst waarop de plannen voor verbouwing. Nu is het dan zover: de kerk is omgebouwd tot een Bijzondere Locatie in Groningen. Door de verbouwing is de kerk geschikt om te gebruiken als locatie voor concerten, exposities, vergaderingen, lezingen en recepties. De kerk is geschikt voor allerlei evenementen, zowel zakelijk als in de familiesfeer.

leegkerk groningen kerk

Dit weekend opende de Kerk van Leegkerk weer haar deuren. 
Veel mensen kwamen een kijkje nemen en was het een gezellige drukte. Met de lentezon boven me, wandelde ik vanmiddag naar Leegkerk. Onderweg en ter plekke maakte ik de foto’s behorend bij dit blog. Nu kan ik na zoveel jaar eindelijk het interieur bewonderen en eens een echt rondje om de kerk maken.
Het is erg mooi geworden en het is leuk om zo’n bijzondere locatie dichtbij huis te hebben.

Wat ik helemaal leuk vind, is dat in de maanden juni, juli en augustus de kerk iedere zondagmiddag open is voor een kopje koffie, thee of taartje. Ideaal als tussenstop op de uitgezette fietstocht in de omgeving van Leegkerk. Wat mij betreft wordt de kerk van Leegkerk deze zomer de’place to be’!

Meer info? Kijk dan op de website van Bijzondere Locaties Groningen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.