Jannekes wereld

Michael Palin’s travels

6 maart 2013
palin, basil pao

Wie wel eens in bij mijn boeken kijkt, heeft zijn naam wel eens ontdekt. Maar tot mijn eigen verbazing heb ik verder nog nooit een blog aan hem gewijd. Hoog tijd dus. Tijd voor Michael Palin.

Michael Palin heeft in de afgelopen jaren prachtige reisdocumentaires voor de BBC gemaakt. Het begon in 1988 met Reis om de wereld in 80 dagen, waarbij Palin in de voetsporen van Phileas Fogg trad. In 79 dagen en 7 uur legde Palin 28.000 miles af en bezocht hij 14 landen. Daarna volgden Sahara, Van Pool tot Pool, De cirkel rond, In het Spoor van Hemingway, Himalaya en Het Nieuwe Europa van Michael Palin.

Van iedere reis heeft Michael Palin niet alleen een documentaire gemaakt maar ook al zijn belevenissen onderweg aan het papier toevertrouwd. Op geheel eigen humoristische wijze doet Michael Palin verslag van zijn avonturen. Zowel de documentaires als zijn reisverslagen zijn een plezier om te bekijken en om te lezen. Ook al heb ik al zijn reisdocumentaires meerdere malen (op DVD) gezien, het blijft prachtige televisie. Michael Palin verveelt nooit!
Nieuwsgierig naar Michael Palin’s reizen? Een van de mooiste documentaires, die ik je graag aanraad, is Himalaya.

Palin’s travels

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.