Jannekes wereld

Onno Kleyn

28 juli 2011

Ik wil het graag even hebben over Onno. Onno ging namelijk in 2010 met ons mee op vakantie. Voor het eerst. En wat was het heerlijk om Onno bij ons te hebben. Ik zal je vertellen wie hij is.

Onno is Onno Kleyn, culinair en wijnschrijver. Hij schreef het reiskookboek Frankrijk dat wij tijdens onze vakantie kortweg gebombardeerden tot ‘Onno’. Koken en nieuwe recepten uitproberen doe ik graag thuis, dus waarom ook niet op vakantie. In het reiskookboek staan lekkere recepten voor op de camping, makkelijk en snel, en goed te bereiden op een campinggasje. En het leukste is dat je kookt met ingrediënten uit de streek.

Bijna iedere avond wendden wij ons tot Onno…voor blanquette de poulet, piperade, oiseaux sans tête aux poivrons, courgettes à la provençale, côtes de porc à la crème d’ail, merguez aux haricots verts en niet te vergeten het overheerlijke dessert pêches au vin blanc.

Zon, aangename temperaturen en een sfeervol Provence zorgden voor een heerlijke vakantie. En Onno…hij had minstens zo’n groot aandeel voor een geslaagde vakantie op culinair gebied. Want lekker eten en drinken hoort bij nu eenmaal bij goed vakantie vieren!

onnokleyn.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.