Jannekes wereld

Nieuwe bestemming: Marrakech

16 maart 2011
marrakech-moskeedeur

Zes dagen Marrakech liggen aan mijn voeten. Ik heb er over gelezen, foto’s bekeken, reiservaringen van mijn vrienden gehoord….maar in mijn hoofd kan ik me er nog geen beeld van maken.

Marrakech, één van de vier koningssteden. Een stad met vele prachtige paleizen, moskeeën en de Menara tuinen. En niet te vergeten de wirwar van straatjes in de souk om daar te genieten van alle koopwaar, zoals schoenen, tassen, lampen, en mooie schalen. En niet te vergeten al het heerlijke eten. Op het beroemde Djemaa El Fna plein laten goochelaars en slangenbezweerders hun kunsten zien.

De medina, dat zie ik voor me met alle souks. Dat kan ik me herinneren door mijn reis naar Tunesië van meer dan 10 jaar terug. Een ding weet ik zeker: al mijn zintuigen zullen hier geprikkeld worden. Ik verheug me op een nieuwe (reis)ervaring. Ik ga op reis naar een magische stad. Stad van geuren, smaken en kleuren. De rode stad. Een koningsstad. Stad van 1001 nacht.

Marrakech voor beginners

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.