Jannekes wereld

La Fête des Lumières

9 december 2010
fte-des-lumieres-lights-lyon

La Fête des Lumières ‘Feest van de Lichten’ wordt al sinds 1852 van 5 t/m 8 december in Lyon gevierd.

Tijdens dit feest plaatsen de inwoners van de stad gedurende enkele dagen lichtjes voor hun venster: ‘lumignons’ of grote gekleurde glazen waarin een kaars is geplaatst. Het lichtfeest van Lyon, dat begint op 5 december, is het meest bekende en meest populaire feest van de stad. Het trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers aan en dat maakt het tot één van de unieke evenementen in Europa.

Vier dagen lang baadt de stad in een sprookjesachtige sfeer. De handelaars versieren hun uitstalramen, de grote sites en monumenten krijgen een lichtkleed dat hen tot leven brengt, en de ‘lumignons’ aan de vensters van de gebouwen lichten de straten van de stad op. Het lichtfeest gaat gepaard met muziek en spektakels en het geheel geeft de stad een surrealistisch aspect. Professionelen uit de hele wereld ontmoeten elkaar op ‘Rencontres de la Lumière’. Dit is een unieke gelegenheid om Lyon vanuit een heel andere gezichtshoek te ontdekken, met lichtspektakels in alle wijken van de stad.

Dit bijzondere spektakel staat op mijn bucketlist.

La Fête des Lumières

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.