Jannekes wereld

Le moulin de Daudet

15 oktober 2010

In het Provençaalse dorpje Fontvieille vind je le moulin de Daudet, één van de beroemdste literaire herkenningspunten in Frankrijk.

Alphonse Daudet werd in 1840 in Nîmes geboren. In 1860 verscheen Lettres de mon moulin (brieven uit mijn molen), drieentwintig verhalen over het leven in de Provence. Met zijn boek oogstte Daudet veel lof. In zijn verhalen vertelt hij over het Provençaalse plattelandsleven zoals hij dat beleefde. Zelf heeft Daudet nooit in een molen gewoond, maar de verhalen die de molenaars hem vertelde verwerkte hij op originele wijze in zijn boek.

Bij de molen is een klein museum ingericht ter nagedachtenis aan deze Franse auteur.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.