Jannekes wereld

Olive ascolane

1 september 2010

Ik heb zin in iets lekkers. Nee, geen koekje, chocolade, blokje kaas of worst. Nee, ik bedoel echt iets lekkers. Ik zou wel een moord willen doen voor een zakje met olive ascolane.

Olive ascolane zijn de delicatasse van Ascoli Piceno, de hoofdstad van de regio Le Marche. Het zijn grote groene olijven, gevuld met een mengsel van vlees en kaas om vervolgens in een deegjasje te worden gefrituurd. Ze zijn het lekkerst als ze warm zijn. In één woord: goddelijk! De ultieme snack van onze vakantie in Le Marche in 2009.

Op internet heb ik al verschillende recepten ervoor gezien, dus wie weet waag ik me er zelf eens aan. Maar het liefst reis ik nu zelf naar Ascoli Piceno af om daar vanmiddag met een zakje olive ascolane in de hand door deze mooie historische stad te wandelen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.