Jannekes wereld

Vakantiekaart sturen blijft populair

4 augustus 2010
vakantiekaart

Uit het onderzoek van opinieonderzoeker Synovate voor bol.com stuurt één op de drie jongeren een ouderwetse vakantiekaart naar huis. Opmerkelijk genoeg scoren jongeren daarmee hoger dan gemiddeld.

Uit het onderzoek blijkt 91% van de vakantiegangers minimaal één keer contact te hebben met het thuisfront. Een kwart van hen stuurt een vakantiekaartje. Zowel vrouwen als jongeren tussen de 18 en 30 kiezen vaker voor de ansichtkaart.
Ondanks mijn leeftijd (30+) schaar ik me toch wel onder deze groep. Ik stuur bijna iedere vakantie ansichtkaarten naar familie en vrienden. Het klinkt misschien kneuterig, maar ik vind het ook gezellig om ze te schrijven en te versturen. En het is ook leuk om een vakantiekaart zelf te krijgen. Zo ontvingen wij dit jaar al vakantiekaarten uit Callantsoog, Duitsland, tweemaal uit Frankrijk en Estland.

E-mail, internet, sms en WhatsApp, allemaal even leuk en handig. Toch gaat er niets boven het schrijven en sturen van een ouderwetse vakantiekaart!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.