Jannekes wereld

Stadswandeling door Groningen

8 juli 2010
groningen - hereplein - stadwandeling door Groningen

Heb jij wel eens een stadswandeling gemaakt door je eigen stad? Op deze zondagmorgen gaan Bas en ik er op uit om Groningen te voet te ontdekken onder begeleiding van een professionele gids. De stad slaapt nog als we ons op het Zuiderdiep verzamelen.

“Kijk op statig Groningen”, zo heet de stadswandeling. Een wandeltocht door het Groningen van 1880 tot 1910. Dat was een tijd van economische bloei, grote bouwactiviteit en het nieuwe vervoersmiddel. De wandeling begint bij het oude pand van Nieuwsblad van het Noorden en voert via de mooie statige singels naar het hoofdstation, waar we de hal bekijken. Via het Emmaplein, naar het oude Groninger museum verder naar de Brugstraat en het oude hoofdpostkantoor.

Na afloop van een wandeling zoek je natuurlijk een van de vele cafeetjes op voor een hapje en drankje!

Wandelen in Groningen

  • Onze wandeling wordt georganiseerd door Paulien Excursions. Gids Paulien Ex leidt je zowel te voet als per fiets graag rond door Groningen.
  • Zonder gids op pad kan natuurlijk ook. Bij de VVV op de Grote Markt vind je verschillende wandelroutes. De hofjeswandeling is een aanrader!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.