Jannekes wereld

Trouble in Tomintoul

16 juni 2010
schotland-tomintoul

Dit is The Square in Tomintoul. Tomintoul is het hoogst gelegen dorpje in de Highlands van Schotland. Dat Tomintoul zo’n prominente rol tijdens onze reis door Schotland zou gaan krijgen, wisten we op voorhand niet. Trouble in Tomintoul, om nooit meer te vergeten.

Het is zaterdag 15 mei. We zijn net drie dagen in Schotland en beginnen op deze mooie zonnige dag aan onze tocht door de Highlands. De zon laat de landschappen van Cairngorm Mountains en Glen Shee schitteren. Er ligt nog veel sneeuw op de toppen. Na de koffiestop op het hoogste punt rijden we verder naar Tomintoul, het hoogst gelegen plaatsje in de Highlands. Onze bestemming voor de komende 2 nachten. We stoppen nog een keer voor het nemen van foto’s. We kunnen dan nog niet bevroeden wat ons de komende 48 uur te wachten staat. Bij het wegrijden horen we een vreemde tik. En dat wordt steeds erger.

Auto aan de kant. Motorkap omhoog. We hebben geen idee. We zitten vlak voor Tomintoul. De laatste miles durfen we wel aan. We halen onze inn en nog vlak voor sluitingstijd de plaatselijke garage. Diagnose: “pretty serious, sounds terminal to me”. Problemen met de motor en het advies is niet verder te rijden. Daar staan we dan.

Terug bij de inn bellen we met de ANWB. Een actieplan wordt gemaakt: auto blijft staan in Tomintoul en wordt op transport gezet naar Nederland. Vervangend vervoer komt maandag. Alles komt goed maar tjee wat een stress. Na al het regelwerk trakteren we ons op aantal flinke pints en een pubmeal. Wat een geluk dat we hier de komende 2 nachten verblijven. Ons programma op zondag passen we aan met wandelen in de omgeving van Tomintoul en lezen en wachten en wachten. We zijn blij als we op maandag aan het begin van de middag worden opgehaald  om onze reis kunnen vervolgen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.