Jannekes wereld

Het nieuwe Europa van Michael Palin

2 december 2007
nieuwe europa michael palin

Het nieuwe Europa van Michael Palin is het verslag van de rondreis die hij maakte voor de BBC, langs 21 landen in Midden- en Oost-Europa. Nog nooit was hij zo dichtbij huis voor deze nieuwe reisdocumentaire. Palin begint in Slovenië en gaat via de Balkan en Turkije naar Hongarije, Oekraïne, Wit-Rusland en de Baltische Staten naar Polen en komt via Tsjechië en Slowakije in het voormalige Oost-Duitsland terecht, waar hij zijn reis eindigde op het eiland Rügen.

‘Het Nieuwe Europa is een eyeopener,’ zegt Palin. ‘Ik ben diep onder de indruk geraakt van de rijkdom en de verscheidenheid in landschap, taal, cultuur en tradities. Maar naast alle verschillen is er ook veel wat ons Europeanen bindt: onze geschiedenis, onze manier van leven. Het idee van één Europa is voor het eerst in mijn leven iets voor mij gaan betekenen.’

Dit vond ik ervan

In Het nieuwe Europa van Michael Palin, gebaseerd op zijn dagboek­aantekeningen, doet Palin op zijn bekende en charmante manier verslag van een rondreis vol bijzondere belevenissen en verrassende ontmoetingen. Net als zijn vorige reisverhalen is Het nieuwe Europa van Michael Palin een aanrader! Niet alleen in boekvorm maar ook de BBC-series die hij bij iedere reis maakte.

Michael Palin is voor mij de ultieme wereldreiziger! Hoe vaak ik zijn documentaires zie of boeken teruglees, het is iedere keer weer net zoveel genieten als de eerste keer.

Ook van Michael Palin: Sahara, Reis om de wereld in 80 dagen, Van Pool tot Pool, Himalaya en In het spoor van Hemingway.

Boekinfo

Auteur: Michael Palin | Originele titel: New Europe (2007) | 288 blz | ISBN 9789026320880

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.