Jannekes wereld

Reisjournaal 2006: Toscane, Italië

31 augustus 2006
toscane 2006 reisjournaal

Toscane is ongetwijfeld één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. Niet alleen om haar rijke natuur en cultuur, maar ook in culinair opzicht en vanwege haar gastvrijheid. Ik was al weg van Italië, maar in de zomer van 2006 werd ik nog meer verliefd en wel op Toscane. Het landschap wat me telkens weer deed verbazen, de weidse blikken en daarmee het oneindige kijken. De prachtige authentieke stadjes met nauwe straatjes en tja, gewoon de Italiaanse charme van het leven. La dolce vita!

In deze drie weken hebben we grote delen van Toscane met de auto doorkruist en heel veel indrukken opgedaan. We kampeerden de eerste helft van de vakantie in Limite sull’ Arno, op een camping boven op de “berg”. Later trokken we verder in de Chiantistreek en lag onze camping temidden van de wijngaarden van Trasqua nabij Monteriggioni.

david

Florence (Firenze) heeft toch de meeste indruk gemaakt met al haar cultuur. We hebben veel rondgewandeld door de stad. Van de duomo, naar David op piazzo della Signoria, naar Palazzo Vecchio en Ponte Vecchio. Door de duurste winkelstraten, langs de Arno, door steegjes en over pleinen en in de mooie en oude wijk Oltrarno. In Oltrarno bezochten we het Palazzo Pitti met de indruk- en duizelingwekkende Galleria Patina en de Koninklijke Vertrekken. Maar ook de Brancaccikapel met fresco’s over het leven van Petrus.

Ook Siena, Volterra, Vinci, San Gimignano en het in de Crete gelegen Asciano vind ik prachtig. In de Crete en Val d’ Orcia met de Monte Amiate en het Chiantigebied hebben we veel mooie dagtochten gemaakt. Toscane – en in het bijzonder Chianti – is een wijngebied. Een middagje toeren langs allerlei wijnboeren en wijnen proeven moet je zeker doen. Niet alleen lekker maar ook leuk vanwege de contacten met de lokale wijnboeren.

2006_toscane4

Tochten door Oost-Toscane/Mugello

  • Mugello-Passo Futa-Passo Raticoca- Firenzuola
  • Rufino-Londa-Stia-Poppi-Valombrossa-Passo di Consuma

Tochten door Crete en Val d’Orcia

  • Lucignano d’Arbia-Monteroni d’Arbia-Asciano-Rapolano-Sinalunga
  • Buonconvento-Montalcino-San Quirico d’Orcia- Pienza-Monticchiello-Chianciano Therme-Montepulciano

Tochten door Chianti

  • Impruneta-Greve in Chianti- Radda in Chianti-Castellina in Chianti-Monteriggio

Gebruikte reisgidsen

  • Rustiek kamperen in Noord- en Midden-Italië
  • Capitoolgids Toscane & Florence
  • Deltas wandelgids Toscane

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.